Parkovací stání je součástí bytové jednotky – je potřeba jej udržovat uklizené a hlavně suché

Vážení vlastníci,

přejeme vám úspěšný start do nového roku 2023.

Rádi bychom vás upozornili a i požádali o to, abyste svá parkovací místa, pokud vykazují značné znečištění a zejména vodu na podlaze si sami uklidili. Parkovací stání je součástí vaší bytové jednotky.

SVJ pochopitelně na jaře každého roku objednává celkový úklid garáží, nicméně takovýto úklid je, jako vše ostatní, nákladný a je ekonomicky zcela zbytečné po každé sněhové kalamitě úklid objednávat a hradit.

Navíc ne všichni z vás v zimě vůz využívají, alespoň podle toho, jak vypadá podlaha pod některými vozidly.

Ti z vás, kteří jezdí denně vědí, že pokud je venku hodně sněhu, sníh se nalepí se solí na spodek automobilu spolu s dalšími nečistotami a toto všechno, po zaparkování v garáži, postupně odtaje a steče na podlahu garáže.

Pokud vám v takovémto případě nevadí, že máte kolem svého vozu černé nánosy z ulice spolu se solí, je to sice vaše věc, ale co je důležité, nesetřená voda z podlahy se postupně propíjí do zdí, ty jsou mokré a postupně odpadává omítka. Oprava je také možná, ale asi je jasné, že by to stálo, nebo bude stát další prostředky, kterých je škoda a dají se využít lépe.

Proto vás tedy tímto žádáme, abyste po podobné sněhové kalamitě, či v jiné takovéto situaci svá parkovací stání alespoň uklidili od vody. Stačí k tomu kýbl, mop a pár minut práce.

Fotografie jak to na některých místech vypadá, vám zasíláme v příloze.

Výbor vám předem děkuje za spolupráci.

Výbor SVJ Vřesovická 430

Martin Dejmal

Veronika Jakubcová

Ludvík Toman